Αθήνα – 02 & 03 Οκτωβρίου

Home / Αθήνα – 02 & 03 Οκτωβρίου
LOGI.C 2020

Ένα γνωστικό event
με επίκαιρες θεματικές

Μισό μήνα αργότερα, στις 2-3 Οκτωβρίου 2020, τα LOGI.C ανανεώνουν το ραντεβού τους με την αγορά στην Αθήνα, σε ένα γνωστικό event, με επίκαιρες θεματικές, επιπλέον αποκλειστικές μελέτες και εταιρικές συμμετοχές από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι στρατηγικές “smart logistics”, αλλά και όλες οι εξελίξεις στην ειδική αγορά των pharma & cosmetics logistics, θα έχουν την τιμητική τους, προσεγγίζοντας συνολικά θέματα οργάνωσης, διοίκησης και εκτέλεσης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με στρατηγικές συνεργασίες για την εκπόνηση και παρουσίαση αποκλειστικών μελετών, με επιλεγμένους συνεργάτες, αλλά και την στήριξη σημαντικών φορέων της ευρύτερης αγοράς, τα LOGI.C 2020, θα δικαιώσουν τον τίτλο των πολύ-συνεδρίων, καθώς θα αγγίξουν τόσο στο διήμερο event της Θεσσαλονίκης, όσο και στο ολοήμερο event της Αθήνας, πλήθος θεματικών που απασχολούν την βιομηχανία της αλυσίδας εφοδιασμού, δημιουργώντας αξία και γνώση!

Κλαδικοί φορείς που δίνουν αξία και γνώση στα μέλη τους, αλλά και γνωστές εταιρείες του χώρου, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την O.MIND CREATIVES και το περιοδικό Supply Chain & Logistics και εμβαθύνουν σε θέματα όπως τα Εναλλακτικά Καύσιμα στην Οδική Μεταφορά και η Βιώσιμη Ανάπτυξη στον κλάδο, η σύμπραξη Logistics Management & Τουρισμού, η διαχείριση του Risk Management και άλλες θεματικές που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

«Ξεκλειδώνοντας τις προοπτικές χρήσης εναλλακτικών καυσίμων κίνησης στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές – Πανελλήνια έρευνα»

Η νέα εποχή επιτάσσει στις επιχειρήσεις περισσότερο «πράσινες» λύσεις για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, όπου θα αναπτύσσεται παράλληλα και η επιχειρηματική ευφυία και η προστασία του περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα, αν και με αρκετή καθυστέρηση, προωθούνται λύσεις και κίνητρα για την αξιοποίηση των Εναλλακτικών Καυσίμων στις έως τώρα έντονα ρυπογόνες Οδικές Μεταφορές, ενώ η έννοια της «βιωσιμότητας» και της οικολογικής συνείδησης ενσταλάζει όλο και περισσότερο στους decision makers των επιχειρήσεων.

Η εταιρεία O.MIND CREATIVES διευρύνει την στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία OPTILOG Advisory Services, και πρωτοπορώντας για ακόμη μια φορά, διενεργεί την πρώτη ολοκληρωμένη πανελλαδική έρευνα για την υφιστάμενη χρήση αλλά και τις προοπτικές των εναλλακτικών καυσίμων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, που θα βρίσκεται στον “αέρα” από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 10 Απριλίου του 2020.

Τα συμπεράσματα της έρευνας με τίτλο “Ξεκλειδώνοντας τις προοπτικές χρήσης εναλλακτικών καυσίμων κίνησης στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές” θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο των συνεδρίων LOGI.C 2020, τον Οκτώβριο 2020 στην Αθήνα, πλαισιωμένα και από ενδιαφέροντα πάνελ ομιλητών και αναλυτών.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου: Κεντρική Θεματική της πρώτης ημέρας στα LOGI.C 2020 της Αθήνας θα είναι «SMART STRATEGIES IN SUPPLY CHAINS». Σημαντικές εταιρείες από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα κληθούν να παρουσιάσουν μαζί με συνεργάτες τους μια ήδη εφαρμοσμένη λύση / case study, για όποιο operational κομμάτι της παραγωγής επιθυμεί, με κύριο χαρακτηριστικό «Τι είναι smart στη σύγχρονη εφοδιαστική αλυσίδα;», αποδεικνύοντας ουσιαστικά γιατί η λύση ή/και εργαλείο που εφαρμόζει μπορεί να θεωρηθεί μια «ΈΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ».

ΣΚΟΠΟΣ της συγκεκριμένης θεματικής δεν είναι να καταδείξει ότι μόνον οι fully digitalized solutions αποτελούν Έξυπνες Στρατηγικές, αλλά ότι το σωστό Logistics Planning μπορεί να έχει και άλλες «Αναγνώσεις». Σε συνέχεια του πρώτου μέρους, η αγορά ορίζει ως «SMART» το «SUSTAINABLE», ό,τι δηλαδή είναι βιώσιμο, περιβαλλοντικά φιλικό ή/και ουδέτερο.

Στην απογευματινή συνεδρία προσεγγίζονται επιχειρησιακές λύσεις που είτε έχουν να κάνουν με «Πράσινες» στρατηγικές ανάπτυξης, είτε με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στις οδικές μεταφορές, ενώ μια ακόμη αποκλειστική μελέτη των O.MIND CREATIVES – Optilog Advisory Services, που αφορά το μέλλον της χρήσης των εναλλακτικών καυσίμων στον κλάδο, θα ανοίξει τη συζήτηση για το μέλλον του sustainability. Τι μπορεί να είναι sustainable στον κλάδο μας; Οι οδικές μεταφορές; Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος; Τα neutral διασυνδεδεμένα λιμάνια; Θα παρουσιαστούν αντίστοιχα cases και θα εξεταστούν οι τάσεις για το μέλλον.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου: H θεματική της δεύτερης ημέρας των LOGI.C της Αθήνας, μετά και την επιτυχία της διοργάνωσης το 2018 της ενότητας «Pharma & Cosmetics Logistics», θα σχετίζεται με ό,τι νεότερο υπάρχει στην εξυπηρέτηση της ευαίσθητης αγοράς του φαρμάκου και του καλλυντικού σε επίπεδο προμηθειών, operations και logistics solutions. Η O.MIND CREATIVES σε συνεργασία με το Operations Center, προσεγγίζουν όλες τις πλευρές της συγκεκριμένης βιομηχανίας για να δώσουν επιπλέον απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της εποχής.