Θεματικές ενότητες LOGI.C 24

Home / Θεματικές ενότητες LOGI.C 24

Logistics Conferences LOGI.C 2024
Thessaloniki welcomes International Quests

11 & 13 Απριλίου 2024
Θεσσαλονίκη 

LOGI.C conferences 2024: Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται επιχειρηματικά στελέχη, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους Συλλογικών Φορέων και ερευνητές από την Ελλάδα & τις βαλκανικές χώρες, σε ένα event που θα συνδυάζει το εμπορικό ενδιαφέρον σε μια έκθεση υψηλού επιπέδου (11 13 Απριλίου στην ΔΕΘ-HELEXPO) και σε ένα παράλληλο συνεδριακό event, όπου θα ανταλλάσσονται γνώσεις και απόψεις για θέματα Interconnections, σωστής διαχείρισης του μεταφορικού έργου, αύξησης των διεθνών ροών, συνεργατικότητας κ.λπ.

Thessaloniki welcomes International Quests

Ο ρόλος της εφοδιαστικής αλυσίδας και του κλάδου των Logistics είναι συνεχώς βελτιούμενος τα τελευταία 8 χρόνια στην χώρα. Η κλαδική συμμετοχή στην διαμόρφωση του ΑΕΠ προσεγγίζει το 11-13% με τάσεις αύξησης, ενώ το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν οι ελληνικές εταιρείες logistics, σε συνδυασμό με την ολοκληρώση σημαντικών υποδομών στη χώρα, την λιμενική ανάπτυξη και το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ώθησαν την Ελλάδα στην πρώτη 20άδα των χωρών με ανεπτυγμένα logistics ανά τον κόσμο, στον δείκτη Logistics Performance  της World Bank (LPI no 19) από 42 που ήταν 3 μόλις χρόνια πριν.

Στο τοπίο αυτό είναι αυταπόδεικτο ότι σημαντικό ρόλο για την περιοχή των Βαλκανίων, και της Ν.Α. Ευρώπης διαδραματίζει η οικονομία της Β. Ελλάδος, με την Θεσσαλονίκη να λαμβάνει σταδιακά τον ρόλο που της αξίζει ως Κόμβος Διαμεταφορών & Logistics της ευρύτερης περιοχής. Οι επενδυτικές κινήσεις ανάπτυξης του ΟΛΘ, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός σοβαρού πλέον υποστηρικτικού δικτύου (Ηγουμενίτσα, Βόλος, Καβάλα – Αλεξανδρούπολη) , και οι κινήσεις σιδηροδρομικής και intermodal συνεργασίας με τις όμορες χώρες των Βαλκανίων, διαγράφουν ένα λαμπρό μέλλον για την περιοχή και τον κλάδο ευρύτερα.

Στο περιβάλλον αυτό, η O.MIND CREATIVES, εδραιώνει την παρουσία Έκθεσης και Συνεδρίου για τα Logistics και την Εφοδιαστική Αλυσίδα και στην Θεσσαλονίκη, στον εμβληματικότερο χώρο της πόλης, την ΔΕΘ-Helexpo, προσκαλώντας διεθνείς συμμετοχές εταιρειών και ομιλητών σε ένα 3μερο event γνώσης & networking.

Τα συνέδρια LOGI.C 2024 λοιπόν, που θα γίνουν στον ίδιο χώρο με την έκθεση Logistics & Transports Expo θα συμπεριλαμβάνουν μια σειρά από μεγαλύτερα ή μικρότερα σε διάρκεια events για θέματα όπως:

ΠΕΜΠΤΗ 11 Απριλίου

12.00 – 14.00 :  Χαράζοντας στρατηγικό Σχέδιο για τα Logistics και τις Εμπορευματικές Διασυνδέσεις σε Β. Ελλάδα & Βαλκάνια – Συνδυασμένες μεταφορές. Λιμάνια, Σιδηρόδρομος & οι Προκλήσεις του Μέλλοντος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΑΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ LOGI.C by SUPPLY CHAIN & LOGISTICS magazine.

 

15.00 – 18.00: City Logistics in a new era. H Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο και ενσωματώνει ευρωπαϊκές πρακτικές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

11.00 – 13.00: Automation & new Trends σε Μεταφορές & Logistics. 2 ακαδημαϊκοί τετ-α-τετ με εκπροσώπους εταιρειών.

 

13.30-15.30: Παρουσίαση έρευνας e-commerce & last mile orchestration. Παρουσίαση των συμπερασμάτων της 1ης πανελλαδικής μελέτης των O.MIND CREATIVES – Optilog Advisory Services & σχολιασμός ευρημάτων από στελέχη της αγοράς logistics Β. Ελλάδος.

 

16.00 – 19.00: Οδικές Μεταφορές & Δια-Βαλκανικό Δίκτυο. Η ΟΦΑΕ ανοίγει τον φάκελο «συνδυασμένες μεταφορές» και ανάπτυξη δικτύων.

Σάββατο 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

11.00 – 13.00:  «ΑΑΔΕ: Τελωνειακές Απλουστεύσεις και Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας» (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΑΔΕ – Τελωνειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης).

 

14.00-16.00:  HR και logistics στη νέα πραγματικότητα. Πώς βρίσκουμε (και πώς διατηρούμε) εργαζόμενους στις αποθήκες/logistics/μεταφορές.

Τόσο την Έκθεση ‘Logistics & Transports Expo’ όσο και τα συνέδρια LOGI.C, υποστηρίζουν και θα συμμετέχουν ενεργά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ η Έκθεση και τα Συνέδρια τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών ΣΒΕ, και του Συνδέσμου Εξαγωγέων, όσο και των Υπουργείων Ανάπτυξης και Μεταφορών & Υποδομών. Υποστηρικτές όλοι οι Συλλογικοί Φορείς του Κλάδου.

  • Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τις θεματικές ενότητες σε έντυπη μορφή.
LOGI.C 2020 SPONSORSHIP

Χορηγοί & Υποστηρικτές

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

TRAINOSE
TUV Logo
Ekol Logo

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

InterKlark Logo
Kolibiotis Logo
Jungheinrich Logo
GS1 Logo

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

Robbie

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

eventora

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Supply-Chain
NAFT
hrima

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Supply-Chaingr
Naftemporiki.gr
banks.com

ΧΟΡΗΓΟΙ

ACMON DATA
IBLS
Las KNAP Logo
Iliadis Cargo Logo
HUMAN-DYNAMICS
titopoulos peronofora
Cima
TRUCK INSURANCE
Vogiatzoglou Logo-01
ANTHOULAKIS LOGO – CMYK
Intertrans Logo
VTG
OPTIMUM
ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ
Llogika
Interklark
Theodorou
logicom
CMA
alpa
iLink
arcadia
IBHS
Greenwoods-Logo
superfast
digital peak
optimum
truck insurance

EVENT SPONSOR

ΠΑΕΓΑΕ

GALA SPONSOR

Ekol Logo

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

ΣΕΒΕ
ΣΒΕ
 EEL BE
ΠΕΕΔ
ΟΦΑΕ
ΣΥΝΔΔΕ&L
ILME

Διοργάνωση